Ботев игра слабо и закономерно загуби с 1:0 като гост на Етър във Велико Търново. Жълто-черните бяха надиграни, особено през първото полувреме и така и не успяха да намерят себе си и да напипат ритъма. Странна апатия бе обхванала момчетата на старши треньорът Николай Киров от самото начало на двубоя, а пробуждането след почивката така и не се оказа достатъчно. Това бе първа загуба на Ботев на стадион „Ивайло“ от 21 години.

Домакините започнаха мотивирано и напористо, наситиха средата на терена и по този начин прекъснаха връзките в състава на канарчетата. Те създадоха и първото чисто положение в срещата, когато Мане отлично изведе Румен Руменов, но той стреля в страничната греда. Последният обаче поправи грешката си в 44-та минута с победния гол, станал с участието на двама бивши ботевисти. Сърмов изведе Иван Стоянов с дълго прехвърлящо подаване, нападателят преодоля Пиргов и Перейра и върна към Руменов, който без проблеми отбеляза.

През втората част Ботев заигра по-добре, вкара скорост в действията си, изнесе играта и се бореше, но така и не успя да създаде много чисти ситуации с изключение на едно положение, открило се пред Стивън Петков и удар на Балтанов, профучал покрай гредата. Към края на мача Кристиан Добрев направи опит за центриране, но топката прехвърли вратаря и се понесе към мрежата. Скерлев обаче успя да изчисти от голлинията и спаси победата за виолетовите.

Не си спомням да сме играли толкова лошо първо полувреме под мое ръководство. След него е много трудно да се вдигнеш и да напипаш ритъма на мача, заяви след срещата старши треньорът на Ботев Николай Киров.

ЕТЪР - БОТЕВ (ПД) 1:0

1:0 Румен Руменов (44')

ЕТЪР: 1. Иванов, 21. Василев, 16. Гълъбов, 14. Скерлев, 30. Атанасов, 5. Сърмов, 6. Мане, 8. Руменов, 73. Стоянов, 10. Батрович, 88. Боджадж

БОТЕВ (ПД): 22. Кайзер, 2. Перейра, 3. Пиргов, 5. Димитров, 23. Минев, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 8. Неделев, 93. Афонсо, 39. Вутов, 20. Петков

СЪДИЯ: Петър Костадинов

СТАДИОН: "Ивайло"