До две седмици ще се изясни въпросът за акциите, взимам ги със сигурност, заяви благодетелят на Ботев Георги Самуилов след срещата с феновете на клуба в Коматево. Пратили сме писмо до Апостол Апостолов - председателя на Сдружение Ботев, което държи мажоритарния пакет отх акциите. Ще имаме разговор и до две седмици ще излезем с официално изявление. Искам и очаквам да стана мажоритарен собственик на Ботев, потвърди Георги Самуилов.

Също така той увери, че строителството на стадион "Христо Ботев" ще бъде възобновено през септември или октомври. В момента тече обследване на това, което е построено. То ще продължи 2-3 месеца. След това ще бъде издадено строително разрешение и надеждите на Самуилов е на есен да се възобнови работата по строежа на Колежа.

Направили сме анализ какво е инвестирано и какво предстои да се инвестира, но това обследване ще ни даде още по-ясна картина в какво състояние са бетоновите конструкции, арматурата. Не вярвам да има промени и изненади. Смятам, че за около 2 години можем да го приведем във вид, в който да ни позволява да играем мачовете си там, каза още благодетелят и подчерта, че бюджет за стадиона има и той няма да повлияе на средствата, които ще се заделят за клуба. След като приключи обследването ще има повече яснота и по това колко пари ще са необходими за довършването на Колежа. Спряганата сума за момента е 30 милиона лева.

Харесвам работата на старши треньора Николай Киров. Той е читав и съвестен човек, върши си много добре задълженията, така че няма причина да не остане на поста си, каза още Самуилов. Помагаме на клуба, готвим се за новия сезон, надявам се да се представим добре. За селекцията ще говорим на по-късен етап. Бюджетът за клуба е готов, следваме го. Има интерес към наши футболисти, но за това ще говорим по-късно. Миналата година отборът се представи много добре - Купа Суперкупа, Лига Европа, надявам се тази година да си поставим постижими цели и да хги изпълним, допълни Георги Самуилов и увери, че е в отлични отношения с феновете. Искам да им благодаря за подкрепата. Като във всяко едно семейство - навсякъде има различия, но нямаме големи отклонения, завърши бъдещият собственик на Ботев.