Финансовият благодетел на Ботев Георги Самуилов иска мажоритарния пакет от акциите, които в момента се притежават от Сдружение Ботев. Това заяви председателят на Сдружението Апостол Апостолов след Общото събрание на организацията, проведено на базата в Коматево. Намеренията на г-н Самуилов за Ботев не са се променили. Той има намерение да започне стадиона едва когато всичко е изрядно в правно отношение и концесията бъде прехвърлена на ново дружество. Прехвърлянето на акциите също може да се извърши едва когато няма опасност цесиите да бъдат атакувани в съда, заяви Апостолов, цитиран от plovdivnews.bg. 

Самият той потвърди, че подава оставка и че го е правил вече два-три пъти, но тя не му е била приемана. Основният ми мотив е, че съм много зает и на мое място трябва човек с повече свободно време. Възмутен съм от нападките към президента Ангел Палийски, който е направил много за Ботев, каза Апостолов. Той хвърли оставка заедно с Борис Гиздаков и Теодор Бочев от Сдружението. Палийски пък уведоми, че неговата ще бъде подадена утре. Тя трябва да бъде разгледана от акционерите - Сдружение Ботев и ТЦ ИМЕ, а тези на членовете на Сдружението - на отчетно-изборното събрание на 1 октомври.

Припомняме, че в последните дни напрежението в Ботев ескалира, след като от Клуба на приържениците снеха доверието си към Сдружението и управлението на клуба. Георги Самуилов пък разпространи декларация, в която призова за обединение.