Зам.-кмета по строителството Пламен Райчев обяви, че са нужни още 26 млн. лева за окончателното завършване на стадион Христо Ботев. Райчев говори пред медиите след поредната среща за стадиона, на който присъстваха феновете на Ботев и изпълнителния директор на Герман Чистяков. 

"В момента получих окончателната сметка. Моят екип ще прегледа сметката, която е общо 63 млн. лева. Индексацията на стадиона е около 20% - или 11 млн. лева. Търсим средства за завършване на целия стадион. Още от утре ще пуснем искане до Министерски съвет за завършване на стадиона, коео ще струва около 26 млн. лева. Нашето желание и това на феновете е стадионът да бъде изцяло завършен. Надявам се, че държавата ще откликне. Имаше представители и на клуба Ботев и те също се ангажираха да попитат БФС дали е възможно да се подсигурят средства от УЕФА за стадиона. Феновете са на мнение, че стадионът е хубаво да бъде завършен. Целта е стадионът да приеме финал за Суперкупата на Европа. Завършването на стадиона включва изцяло вертикалната планировка, както и електро и ВиК инсталациите, както и довършването на козирките на централната трибуна и Трибуна Изток. Всички сме на мнение, че е най-добре стадионът да бъде завършен напълно", заяви зам.-кмета по строителството Пламен Райчев. 

Припомняме, че дотук има осигурени 37 млн.лева за стадиона - 25 млн. лева от държавата и и 12 млн. лева от заема, който  бе теглен от Община Пловдив.

Колежа поскъпна с 10 млн. лева! Трябва индексация от 5 млн. лева за първия етапПострояването на целия стадиона ще мине 62 млн. лева, става ясно от новите КСС-та