Халфът на Ботев Тодор Неделев се изказа много ласкаво за новия старши треньор Желко Петрович. Той направи това в студио Дерби, където получи наградите си за Футболист номер 1 на втория кръг на efbet Лига и за най-добър на месец април.

Мога да кажа, че имаме много добър треньор. Желко Петрович има доста различни виждания от предишния. Настроението в съблекалнята е добро, тренираме с настроение. За мен той е уникален човек, дано се задържи по-дълго време на поста треньор на Ботев, коментира Неделев промените в клуба.

Сезонът за мен започна добре, Дай Боже да продължа в същия ритъм и да бъда от полза и за националния отбор. Но ние играем мач за мач и накрая ще се види какво сме постигнали. Наистина беше тежко след финала, но колкото и да ни е тежко, ние сме професионалисти. С такива мачове човек става по-силен. Знаем, че турнирът за Купата на България е нашата сила. Надявам се, че тази година отново ще бъдем на финал и ще спечелим, добави още той.

Тази вечер Ботев гостува на  Левски в своя трети мач от началото на сезона в efbet Лига. Двубоят е на стадион „Георги Аспарухов“ от 18.45 часа. Жълто-черните гонят първа победа срещу този съперник на Герена от 22 години насам. Последната бе през май 1997 година, когато Ботев победи с 1:0 с гол на Марин Бакалов. С равенството 1:1 през март тази година пък канарчетата прекъснаха серията от 21 загуби в София от сините.

Левски за пръв път от началото на сезона ще играе пред своята публика, което вероятно ще му даде допълнителен стимул. В първите два кръга на efbet Лига отборът на Петър Хубчев гостуваше, а в мача срещу Ружомберок от Лига Европа игра пред празни трибуни поради наказание.