Плеймейкърът на Ботев Тодор Неделев ще пропусне гостуванията на "жълто-черните" на Лудогорец за първенство в понеделник и на Локомотив (ГО) за Купа България в четвъртък. Причината е разтежение на вътрешната връзка на дясното коляно.

Травмата на 24-годишния полузащитник се случи в края на тренировката на тима снощи, а резултатите от направения днес ядрено-магнитен резонанс определиха диагнозата. Колко точно ще отсъства Неделев от терените ще стане ясно в процеса на неговото възстановяване, което вече започна. Надеждите са той да се оправи за дербито с Локомотив Пд следващата неделя от 17.30 часа в Коматево.

Отсъствието на Тодор Неделев не е единственият проблем пред Николай Киров преди визитата в Разград. По всяка вероятност от сметките ще отпадне и Крум Стоянов, който не тренира заради травма в петата. С проблеми през седмицата бе и Пламен Димов, който в петък се включи наравно със съотборниците си.

С отбора вече се подготвя и Стивън Петков. Дебютиралият с гол срещу Черно море нападател не е тренирал пълноценно повече три седмици заради проблеми с глезена.