Кметът Иван Тотев е един от най-новите членове на Сдружение Ботев, похвалиха се от организацията. След като е бил поканен, миналата седмица той е платил годишния си членски внос и кандидатурата му е била приета единодушно от Управителния съвет на Сдружението. Член на организацията е и зам. кметът по спорта Георги Титюков.

Годишният членски внос от 200 лева се плаща задължително в пълния му размер при постъпване в организацията. След това има опция за две вноски, припомнят от Сдружение Ботев, което в момента има общо 118 члена. Намерението за членство са изявила и големи пловдивски компании, съобщиха още от жълто-черната организация, притежаваща 61 процента от акциите в клуба.

Пристрастията на Иван Тотев към жълто-черния клуб са публична тайна, но той винаги е демонстрирал готовност да помага и на другите пловдивски отбори. Преди броени дни например на разговори с представители на Локомотив се стигна до съгласие да се стартира процедура по отдаването на стадион Лаута на концесия на футболния клуб. Също така Общината отпусна 50 000 лева на Марица за ремонт на стадиона в Кършияка, който трябва да отговаря на изискванията за участие във Втора лига.