Треньорът на Ботев Душан Керкез и капитанът Ивелин Попов говориха преди първия мач за новия сезон - големият евросблъсък срещу Марибор в Лига Европа, който се явява и първи мач на Колежа в евротурнирите за "канарчетата" от 1995г. Двубоят е утре от 21:00ч. на Колежа. 

"Ние ще сме щастливи, че ще играем в Европа. Очакваме два тежки двубоя. Всеки съперник в евротурнирите е силен. Ние имаме респект към Марибор, защото той е чест участник в груповата фаза на евротурнирите. Надявам се да изиграем два силни мача. Шимунджа е много добър треньор и записа страхотни резултати с Мура, Лудогорец и Марибор. За мен е страхотно да се изправя срещу такъв добър колега. Да играем в Пловдив в евротурнирите за нас това е страхотно, както и за нашите фенове. Първият мач за сезона винаги е важен. Искам да играем така като срещу ЦСКА и Лудогорец за Купата. Най-важното е, че основната част от състава остана. Новите футболисти остава да се адаптират, но те са готови да играят. За мен най-важното е, че моят капитан е тук със същата мотивация", започна Керкез.

"Марибор има повече опит в евротурнирите и те също закриха своите контроли и ние трябва да се учим от по-опитните. Нещо нормално е да има трансфери, за мен е важно да имам играчи, които искат да играят за Ботев. Пожелавам на Уме успешна кариера. Целта ни е да стигнем колкото се може по-надалеч в Европа. Ботев излиза като аутсайдер срещу силните отбори, но искам да покажем хубав футбол и да се борим успешно с тях. Ще дадем всичко от себе си и ще пробваме да продължим в следващия кръг. Искаме да играем евротурнирите всеки сезон", заяви треньорът на Ботев Керкез.

"Искаме да изживеем отново такива страхотни моменти и в Европа като спечелването на Купата. Настроението на отбора винаги е било добре. Запознати сме с техните силни и слаби страни. Искам да благодарим на всички футболисти, които бяха в отбора и помогнаха на Ботев да достигне до този мач. Те имаха голям принос за постиженията и им пожелавам успешни кариери. Тръпка да играеш в евротурнирите винаги има, независимо че имам не малко мачове в Европа. Целите са да виждам на всеки един мач пълен стадион, да виждам усмихнати хора и да изграждаме футболисти и целта ми е от тук да излизат в чужбина български играчи", каза капитанът Ивелин Попов.