След три години чакане, най-накрая ремонтът на стадион Христо Ботев започва. Още днес ще се даде старт на строителните дейности с първа копка, дадена от  клубния президент Георги Самуилов. Лично премиерът Бойко Борисов ще се присъедини към така чаканата церемония.

Ръководството на футболния клуб Ботев Пловдив излязоха и с официална покана към всички привърженици, да се присъединят към „дгългоочакваният момент”.

Уважаеми ботевисти,

Дългоочакваният от всички нас момент, касаещ възобновяването на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“, настъпи! Ръководството на ПФК Ботев кани всички привърженици на клуба на официалната церемония, с която ще бъде даден старт на работата по спортното съоръжение.

Същата ще се проведе на 28.08 (сряда) от 12:00 часа в пространството пред Северната трибуна на стадиона откъм улица „Богомил“. На събитието ще присъстват министър-председателят Бойко Борисов, областният управител Здравко Димитров и кметът на град Пловдив Иван Тотев. Церемонията ще бъде излъчена на живо в официалния инстаграм на ПФК Ботев.

Както TrafficNews съобщи, първите кранове пристигат на стадион "Христо Ботев" в понеделник, след като миналата седмица започна почистването и подготовката за същинските ремонтни работи на Колежа.

Ремонтните работи ще започнат от северната трибуна откъм улица "Богомил", територията около която бе основно почистена от служители на фирма "Запрянови" миналата седмица.

Бойко Борисов ще огледа археологическия обект на могилата Малтепе края Маноле, веднага след като даде рестарт на ремонтните дейности на стадиона. Малко повече от година след първото си посещение на едно от най-внушителните археологически открития у нас, премиерът се завръща, за да види как изглежда внушителната кула, пише PlovdivTime.bg.

Археолозите начело с доц. Костадин Кисьов, директор на РАМ-Пловдив, от няколко месеца работят на терен и успяха да разкрият цялата стена на кулата.

Бойко Борисов ще посети археологическото бижу на могилата МалтепеСамо преди година бе и първото посещение на премиера на разкопките