Клубът на привържениците на Ботев Пловдив организира нова инициатива по почистване на стадион "Христо Ботев", чийто строеж е замразен. Проявата ще бъде следващата неделя, на 3 септември, а от организацията разкриват и за нова стратегия относно Колежа. Ето какво се казва в специалното обръщение на Клуба на привържениците:

Скъпи приятели,

Навярно всеки един от вас, минавайки по "Източен", извръща глава с болка и огорчение от гледката, която вижда. Вече повече от три години ст. "Христо Ботев" представлява една кървяща рана в сърцето на града ни, а също и в нашите души.

"Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" изгради ясна стратегия, която да тласне жълто-черното общество към единомислие и яснота относно най-големия ни проблем, стратегия, която вече влезе във вход и Ви уверяваме, че в най-скоро време всички вие ще бъдете запознати с нея.

Същевременно стартираме редица инициативи, зад които трябва да застанат абсолютно всички привърженици на най-стария футболен клуб в страната, целящи постоянен медиен и обществен шум около Колежа. 

Каним всички, които са съпричастни към нашата болка, на ново почистване на стадиона, което да покаже на обществеността, че жълто-черната публика не е забравила и няма да забрави. Освен миналогодишните действия за почисване и освежаване, този път ще извършим и такива, които ще подпомогнат съхраняването на някои части и ще бъдат подменети повредените заграждения.

Осигурени са консумативи и техника, но въпреки това ще помолим тези от вас, които могат да предоставят подходяща такава, да се свържат с нас на телефон 0896 842 876.

Началният час е 9:00 на 03.09.2017 (неделя). Ще бъдат поканени футболисти, легенди, ДЮШ и журналисти, а от Вас искаме само и единствено присъствие.

Отново припомняме, че това е първото действие от няколкото предстоящи и колкото по-голямо единомислие и яснота относно проблема има в нашата общност, толкова по-твърди ще стават те!