Делегетът на мача ЦСКА – Ботев, спечелен от червените с 2:1, е изрекъл голяма лъжа пред медиите. Стоян Велчев е заявил пред медиите, че и двата отбора искали да играят на силно заснежения терен на Армията, което категорично не отговаря на истината. Припомняме, че двубоят бе пред отлагане заради силния снеговалеж в София, но в крайна сметка започна с час и половина закъснение.

Ще изчакаме 17:30 часа, когато е началото на срещата, и длъжностните лица, подчертавам, заедно с треньорите, ще вземем решение дали мачът ще се играе, или не. Желанието и на двата клуба е да се състои срещата, е казал Велчев.

След срещата обаче старши треньорът на Ботев Николай Киров твърдо заяви, че жълто-черните не са искали мачът да се играе при тези условия. Същото каза и съдийският наблюдател Ичко Лозев в минутите преди началото на срещата, когато не се знаеше дали тя ще се играе: Мисля, че тук спокойно можем да открием ски сезона. Моето мнение е, че на 99,99% мач няма да има, тъй като не може да се почисти. Мнението и на двата отбора е да не се играе, каза Лозев.