Ботев е домакин на шампиона Лудогорец в трета среща от първата шестица. Мачът е днес от 15:00ч. на клубната база на Ботев в Коматево, но ще се играе пред празни трибуни. 

Ботев беше наказан след инцидентите с Левски със сериозна глоба и един мач пред празни трибуни. Левски обаче се размина с по-сериозно наказание и получи само глоба. 

Двубоят е много важен за Ботев, защото тимът може да загуби още днес третото място, ако не загуби и Левски победи Черно море, или варненци се справят със "сините". "Канарчетата" са с по-лоши показатели и от двата отбора и при равни точки ще отстъпят. 

В момента в класирането Ботев е трети с 49 точки, Левски е четвърти с 46 точки, а Черно море е на петата позиция също с 46 точки. Лудогорец вече е шампион със 70 точки.

В миналия кръг Ботев загуби от Левски като гост с 0:2, а Лудогорец разби ЦСКА у дома с 5:0.

Съдия на двубоя ще е Георги Гинчев.

Вероятни състави: 

Ботев: Георги Аргилашки, Роберто Пунчец, Самуел Супрайeн, Виктор Генев, Джемс Етоо, Дилан Мертенс, Реда Рабей, Па Конате, Емануел Току, Тодор Неделев, Мохамед Брахими

Лудогорец: Серджио Пат, Жан Карничник, Игор Пластун, Оливие Вердон, Антон Недялков, Шоу, Клод Гонсалвес, Бърнард Текпетей, Доминик Янков, Спас Делев, Матиас Тисера