Ботев записа първа загуба в контролите на лагера си в турския курорт Алания. Жълто-черните изиграха слаб мач и бяха победени от грузинския Сабуртало с 2:0. След две-три пропуснати възможности в началото грузинците поведоха в 27-та минута. След добра акция Татаншвили се озова очи в очи с Кайзер и прати топката в мрежата на "жълто-черните". Пет минути по-късно голмайсторът проби добре и подаде в наказателното поле към Тера, който от чиста позиция не успя да се разпише.

Волкови направи 2:0 в 37-та минута, възползвайки се от груба грешка на новото попълнение на Ботев Димитър Пиргов, който изчисти една топка право в краката му. Малко преди края на първата част Радослав Терзиев фаулира играч на Сабуртало, който се откъсваше сам срещу вратаря на "канарчетата" и заслужено получи директен червен картон. На неговото място се появи Йордан Минев, тъй като двата тима се бяха договорили да играят с пълни състави до края.

След почивката Ботев се опита да промени нещо, но не успя. В 55-ата минута Тодор Неделев имаше възможност да намали резултата, но шутът му срещна тяло на бранител на Сабуртало. В 69-ата минута резервата Бризола също стреля от дистанция, но Купатадзе показа класа, избивайки топката в корнер. В 87-ата минута новият нападател на канарчетата Кампос можеше да се разпише, но таранът стреля твърде неточно.

Ботев: 22. Кайзер, 31. Пиргов, 24. Марин, 2. Панов, 18. Терзиев, 93. Афонсо, 29. Ндонгала, 6. Юлияно, 8. Неделев, 17. Балтанов, 20. С. Петков