Румънският боксьор Богдан Дину все пак ще се бие с Кубрат Пулев. Вчера бе оповестено, че  Дину се отказва от мача заради финансови противоречия, но след това е променил мнението си. Щяалът на румънеца е подписал договор с българина и Top Rank, съобщи пред ESPN съпромоутърът на румънския боксьор Грег Коен. Така Кобрата и Дину ще се срещнат в планирания 10-рундов мач на 23 март. Мястото също вече е уточнено - зала The Hangar в Коста Меса, щата Калифорния. Двубоят ще бъде дебютен за Пулев на американска земя.

След като разговарях с моя съпромоутър Сорин Флореа от King Promotion в Румъния, разбрах, че става по-скоро въпрос за недоразумение, а не че те не искат да се бият, заяви Коен.  Първо си писахме съобщения, но след това се чухме по телефона и успяхме да се разберем доста бързо. Уведомихме Top Rank и подписахме договора. Дину очаква с нетърпение да се върне в Америка и да се бие с Пулев, допълни той. Ако Богдан победи Пулев, това ще бъде огромен успех за него. Знам, че те са се били като аматьори. Дину е от Румъния, Пулев е от България. Те добре се познават, а Дину е уверен във възможностите си, каза още Грег Коен.

32-годишният Дину има 18 победи, 14 от които с нокаут. Той претърпя първата си загуба през ноември, когато Джарел Милър го нокаутира в четвъртия рунд. Това беше последния мач на  американеца преди сблъсъка му със световния шампион Антъни Джошуа на 1 юни в Ню Йорк.