Промоутърът на световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн, поиска мач с шампиона на Световния боксов съвет /WBC/ Дионтей Уайлдър още тази година. Преди това обаче Джошуа ще трябва да спечели друга супербитка за обединяване на коланите с шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) на 31-ви март в Кардиф, Уелс. А Уайлдър трябва успешно да защити титлата си срещу кубинеца Луис Ортис (28-0, 24 КО) на 3 март в Бруклин, Ню Йорк.

Искаме битка с Уайлдър до края на тази година и дори сме съгласни да я направим в САЩ. Нашият план е да се боксираме три пъти тази година – в края на август, а след това и в края на декември. Все пак бихме предпочели битката да бъде във Великобритания, но не сме притеснени, ако се наложи да бъде и в Америка, заяви Хърн, цитиран от sportal.bg.

Промоутърът на Джошуа признава, че очаква много трудни преговори за постигане на финансово споразумение за битка с Уайлдър. В неотдавнашно интервю американецът заяви, че няма да се съгласи на по-малко от 50%-но разделение на приходите между двете страни. От друга страна Джошуа, който ще прибере между 65-70%  от приходите от срещата с Паркър, никога няма да се съгласи да раздели 50-50 с Уайлдър.