Промоутърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн, смята, че световният шампион по бокс в тежка категория и претендентът Кубрат Пулев ще имат достатъчно време за подготовка преди мача помежду им. Очаква се срещата да бъде на 28 октомври в Кардиф. Кобрата е задължителен претендент за пояса на IBF и трябва да срещне Джошуа.

Миналата седмица Пулев обяви, че има нужда от 3-4 месеца за подготовка и обвини промоутърите си от „Зауерланд“, че са се разбрали с щаба на Джошуа зад гърба му.

Винаги има забавни игри по време на преговори. Сигурен съм, че това ще е следващият мач. Сигурен съм, че ще е на 28 октомври. Разбира се, Пулев трябва да е доволен от ситуацията. Но има 8 седмици от сега до мача. Това е достатъчно време и за двамата. Вярвам, че следващият мач на Антъни Джошуа ще бъде обявен официално следващата седмица. Искаме да е в Кардиф, на стадион „Милениум“, на 28 октомври, каза промоутърът в интервю за IFL TV.

Главният треньор на националния отбор по бокс Михаил Таков също смята, че времето до мача не би трябвало да е проблем за Кобрата. Кубрат не е от хората, които ще легнат и няма да правят нищо, смята треньорът. За двата месеца, които остават до боя, с треньора му Ули Вегнер могат да избистрят тактика и да проведат една нелоша подготовка. Пък и Кубрат почти от една година е официален претендент на IBF за световната титла на Джошуа. Той не може да има претенции, допълни Таков пред Меридиан Мач.