Съперникът на Кубрат Пулев в големия боксов мач на 27 октомври в Арена Армеец в София – Хюи Фюри, пристига днес, понеделник, в Пловдив, потвърди мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев. Британският боксьор трябваше да дойде на визита под тепетата вчера, но в последния момент настъпи промяна в програмата му и посещението се отложи с един ден. Очаква се Хюи Фюри да бъде на Римския стадион около 14.30 часа заедно с целия си щаб. С него ще бъде и световната шампионка в средна категория в женския бокс Савана Маршъл, която също ще участва в боксовата гала вечер в Арена Армеец. Британката е единствената, която има победа над олимпийската шампионка от Лондон 2012 – американката Клариса Шийлдс. Заради пословичната си скромност Савана носи прякора „Тихия убиец“ Тя направи дебют на професионалния ринг на 26 август 2017 година на гала вечерта в Невада, на която се проведе знаменитият мач по правилата на бокса между непобедения Флойд Мейуедър и звездата от смесените бойни изкуства Конър Макгрегър. Тогава британката победи със съдийско решение американката Сидни Леблан. За Савана последваха още две победи на професионалния ринг с нокаут през тази година.

След пристигането си на Римския стадион Хюи Фюри и Савана Маршъл ще се срещнат с фенове на бокса, а програмата включва още разходка по Главната улица до Площад централен и посещение на Античния театър.  Също така Фюри ще посети боксовата зала на „Юнайтед Спортс“ до Спортното училище. Открита тренировка там не се предвижда, каквито бяха първоначалните намерения.

Припомняме, Пулев и Фюри ще се бият за правото да се изправят срещу Антъни Джошуа за световната титла на Международна боксова федерация (IBF). Компанията, която спечели търга за мача - Епик Спортс Ентъртейнмънт, е основана от пловдивския боксов мениджър Ивайло Гоцев, който от 33 години живее в САЩ и вече е официален промоутър на Пулев. Боксовият клуб "Юнайтед Спортс" пък е на един от първите ни професионални боксьори, стъпили на ринга отвъд океана - Димитър Добрев - Мутата. Във вторник от 18 часа Кобрата и Фюри ще направят открита тренировка в столичния мол „Сердика Център“.

Боксовата галавечер на 27 октомври ще включва седем двубоя и у нас ще се предава пряко по DIEMA XTRA и PLAY DIEMAXTRA. Припомняме, че билети за мача могат да бъдат закупени и пред касата на Община Пловдив, както и онлайн на сайта EVENTIM.bg, на всички OMV бензиностанции, OFFICE 1 SUPERSTORE, “Технополис”, книжарници “ORANGE” във всички молове, билетен център НДК, каса на “Арена Армеец”, каса на Двореца на спорта във Варна, Операта в Бургас и др.

Хюи Фюри загрява за Кобрата с разходка и тренировка в Пловдив ВИДЕОБританският боксьор пристига под тепетата в неделя

Пловдивчанин стои зад мащабната организация на мача Кобрата - Фюри ВИДЕОИвайло Гоцев сбъдна американската мечта и стигна до най-високите нива на бизнеса в професионалния бокс