Съперникът на Кубрат Пулев за боксовия мач на 27 октомври в зала Арена Армеец в София – Хюи Фюри, ще подгрее за битката с визита и открита тренировка в Пловдив. Британецът ще пристигне под тепетата седмица преди сблъсъка – на 21 октомври, неделя. Както вече съобщихме той ще пристигне в България ден по-рано от Кобрата – утре. Пулев и Фюри ще се бият за правото да се изправят срещу Антъни Джошуа за световната титла на Международна боксова федерация (IBF).

Обиколката на Фюри и неговия екип в Пловдив ще започне от Античния стадион на Филипопол (пл. Римски стадион), ще продължи през Централната джамия „Джумая“ и ще завърши на Античния театър. След това британският боксьор ще се отправи към многофункционална зала на Боксов клуб „Юнайтед Спортс“ към Спортно училище „Васил Левски“ за провеждане на открита тренировка. Припомняме, че компанията, която спечели търга за мача - Епик Спортс Ентъртейнмънт, е основана от пловдивския боксов мениджър Ивайло Гоцев, който от 33 години живее в САЩ и вече е официален промоутър на Пулев. Боксовият клуб "Юнайтед Спортс" пък е на един от първите ни професионални боксьори, стъпили на ринга отвъд океана - Димитър Добрев - Мутата. Във вторник от 18 часа Кобрата и Фюри ще направят открита тренировка в столичния мол „Сердика Център“.

Боксовата галавечер на 27 октомври ще включва седем двубоя и у нас ще се предава пряко по DIEMA XTRA и PLAY DIEMAXTRA. Припомняме, че билети за мача могат да бъдат закупени и пред касата на Община Пловдив, както и онлайн на сайта EVENTIM.bg, на всички OMV бензиностанции, OFFICE 1 SUPERSTORE, “Технополис”, книжарници “ORANGE” във всички молове, билетен център НДК, каса на “Арена Армеец”, каса на Двореца на спорта във Варна, Операта в Бургас и др.

Пловдивчанин стои зад мащабната организация на мача Кобрата - Фюри ВИДЕОИвайло Гоцев сбъдна американската мечта и стигна до най-високите нива на бизнеса в професионалния бокс