България традицинно се представи отлично на световното първенство за мъже и жени по таекуон-до ITF (неолимпийска версия) в Пхенян (КНДР). Нашите спечелиха общо 9 медала - 2 златни, 2 сребърни и 5 бронзови и се наредиха на 4-то място в общото класиране. С отбора е и кметът на Тракия Костадин Димитров, който е вицепрезидент на федерацията и председател и главенп треньор на един от най-добрите клубове у нас - АСТК Тракия.

Йордан Стаев ликува като шампион в индивидуалната надпревара на "силов тест", а Николай Петков заслужи златния медал на "спаринг" в категория над 85 килограма. Никола Николов спечели среброто в "специална техника", докато световният шампион от Пловдив 2015 Рами Шау взе бронз в индивидуалната надпревара на "спаринг" в категория до 78 кг. Албена Ситнилска грабна две бронзови отличия. След като в първия ден на шампионата стана трета на "форма" - 4 дан, тя остана на същата позиция на "спаринг" при 57 -килограмовите.

При жените отборно България зае третото място, а при мъжете отборно националите загубиха на финал драматично от домакините от КНДР и се окичиха със сребърните медали. На шампионата в Пхенян участваха над 500 състезатели от 67 държави.