Българският боксьор Кубрат Пулев бе наказан изненадващо бързо от Атлетическата комисия на щата Калифорния. Първоначално комисията трябваше да излезе с решение до 48 дни след изслушването, което се състоя тази вечер, но явно реши да действа по бързата процедура и вече има конкретна санкция във връзка със световно известната целувка с репортерката Дженифър Равало, популярна още като Джени Суши.

От Атлетическата комисия решиха лицензът на Кобрата в Северна Америка да бъде отнет до 23 септември или 6 месеца от датата на прегрешението след мача с румънеца Богдан Дину на 23 март в коста Меса, Калифорния. Дотогава той има срок да завърши обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства. Също така Кобрата трябва да заплати глоба от 2500 щатски долара. На 22 юли Пулев ще трябва да се яви отново пред комисията и да представи доказателства за приключването на наложения му курс и как му е повлиял. Ако той се справи успешно с тази задача, 6-месечното наказание може да бъде намалено, съобщава sportal.bg.

Ако Пулев по някакъв начин не изпълни указаните му действия, наказанието автоматично придобива 12-месечен характер и бива придружено от допълнителни глоба от 2500 долара. Друго изискване, с което българинът трябва да се съобрази, е, че когато кандидатства за възстановяване на боксовия си лиценз, той трябва да го стори задължително пред Атлетическата комисия на Калифорния, преди да търси лиценз пред която и да е друга щатска комисия.

При каквото и да е било бъдещо провинение от подобен характер, Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния. В САЩ обаче съществува практиката независимите една от друга комисии да уважават решенията на останалите, които членуват в Асоциацията на боксовите комисии, така че наказанието ще важи за целите Съединени щати. Наказанието беше наложено с пълно единодушие при гласуването сред 7-членната комисия.

Речта на Кобрата: Чувствам госпожица Равало като приятелНе смятам, че трябва да се разплача, за да ми повярва, че се извинявам от сърце и душа, каза българският боксьор пред Комисията

Ринг свободен! Кобрата срещу Джени Суши с голи ръце тази вечерБългарският боксьор повежда битка на два фронта. Андреа плътно до него, фенове пускат петиция