Българският боксьор Кубрат Пулев ще проведе три мача през 2019 година, каза самият той след завръщането си от САЩ, където подписа договор с известната компания „Топ Ранк“ на легендарния промоутър  Боб Аръм.

Според договора ми трябва да проведа три мача на година, парите са много сериозни, не като в България и Германия. С Ули продължаваме да работим, ще видим как ще напаснем нещата. Той ще пътува до Щатите, окей е. Той почти е напуснал “Зауерланд” и е свободен да работим и да правим големи неща. Такова е нивото и такъв е моментът - за големи неща, заяви Пулев и взе отношение и по евентуалния мач с Антъни Джошуа за пояса на IBF.

Еди Хърн само си приказва, но трябва да се взима предвид какво говори. IBF също трябва да си кажат думата, за мен няма значение дали ще е октомври 2019-а или 2020-а. Дали ще е шест месеца по-късно, не ме интересува. Не е само Джошуа, имам си и други съперници, с които трябва да се справя. Три мача трябва да направя следващата година, това е предостатъчно, приоритетно в САЩ и България. Ще има мачове в България, винаги съм го настоявал, парите не играят роля. Пак ще направя необходимото да има мач в България. Глупости са приказките, че съм взел милионите и няма да правя битки в България. Даже почти не съм на печалба от мача с Фюри тук, не съм взел и 10% от милиона, който се визира като хонорар, каза Пулев.

Естествено, че сегашният ми договор е по-изгоден от този със “Зауерланд”. Януари отивам във Вегас и там ще тренираме. Брат ми заминава на 15-и, защото ще има мач там по-рано. Ще се готвим в топ зала на “Топ Ранк”. Тервел ще отиде да се сработва, има американски треньор от “Топ Ранк”, който ще работи с брат ми и мен, продължи Кобрата, който е и в Топ 10 на България за класацията Спортист на годината.

Не е нужно да ставам “Спортист на годината”, защото има хора, които са пресни европейски шампиони и световни шампиони. Те имат нужда от крила, аз си имам крила. За мен е достатъчно, че съм в топ 10, защото съм печелил вече тази награда и не ми е “уау”, нека я дадат на друг заслужил, завърши Пулев.