Най-добрият ни боец в смесените бойни изкуства Благой Иванов – Багата и американският му противник Бен Ротуел се засипаха с похвали преди сблъсъка помежду им в неделя рано сутринта българско време в Канзас. Багата ще изиграе втория си двубой в UFC след загубата си от бразилеца Дос Сантос през юли миналата година. За Ротуел пък това ще бъде първи мач от 3 години насам след 2-годишно наказание поради допинг и контузия.

В последните няколко години нямам много позитивни неща в живота. Загубих приходите си за цели 3 години , защото бях наказан за 2 години, а 1 година имах контузии. В момента тежката нa UFC е много добра. Там са едни от най-коравите и големи бойци на планетата, заяви в интервю Ротуел, цитиран от mma.bg. Всеки от топ 10 на категорията е убиец. Всеки един от тях е много мощен и страховит. Хората искат да знаят дали съм ядосан и тъжен заради това, което се случи и мисля, че няма смисъл да питате, защото съм. Сега обаче е време да запълним тази празнина. Роден съм, за да бъда в клетката. Може да видите моята статистика и ще разберете, че аз съм боец, който приключва опонентите си.

Това, което знам за Благой е, че той е най-коравият боец в тежка категория в България. Той много пъти е показвал, че има голямо сърце. Много бойци от UFC имат сърце, но той притежава малко повече, защото цяла България ще бъде с него, заяви Бен Ротуел.

Багата също демонстрира уважение към съперника си. Сега съм по-добър, отколкото в дебюта си. Тук съм, за да се бия с най-силните в света. Бен е труден съперник – един от най-опитните бойци. Подготвен съм много добре, проведох два тренировъчни лагера в Сан Хосе и Лас Вегас.  Готов съм за битката. Ще му бъде трудно, но това е тежка категория и един удар може да реши всичко. Имам си тактика, но ще видим кой е по-добре подготвен, написа Багата в социалните мрежи.

Двубоят на българина ще се излъчи пряко по MAX Sport 2 и като pay-per-view на live.a1.bg в ранните часове на неделния ден. Галавечерта UFC Fight Night 146 от Уичита, САЩ, започва в 3:00 часа българско време в неделя сутрин, като двубоят на Багата и Ротуел е трети от основната карта на събитието, чийто топ сблъсък също ще е в тежка категория между Дерек Люис и Жуниор Дос Сантос.