Казахстанският боксьор Генадий Головкин сдаде титлата в средна категория след скандална загуба от Канело Алварес в Лас Вегас. Канело получи спорно победата от трите официални лица - 115:113, 115:113, 114:114, а самият двубой бе достатъчно равностоен и вълнуващ, за да не разочарова феновете на бокса. Първият двубой между двамата преди година отново бе белязан от противоречие - тогава мачът завърши наравно, но според специалистите Головкин е заслужавал победата.

Казахстанецът записа първата загуба в кариерата си и сдаде титлите в средна категория на Световната боксова асоциация и Световния боксов съвет. Статистиката обаче отново показа, че Головкин е бил по-активният боксьор, но съдиите за втори път го ощетиха. Самият той дори не даде интервю веднага след края на двубоя, напускайки ринга обиден.

Телевизията, притежаваща правата за мача - НВО - счете, че резултатът е 116:112 в полза на казахстанеца. Съдиите обаче дадоха предимството за Алварес и отново оставиха горчив привкус върху мача - 114:114, 115:113, 115:113 за Канело. В двубоя имаше и българско участие - супервайзер на битката бе Мариана Борисова, която е една от най-влиятелните жени в света на професионалния бокс. Тя е третият най-важен човек в Световната боксова асоциация (WBA), като е международен координатор на WBA и европейски координатор на WBA.