Пловдивчанин изпрати гневно писмо, в което изразява бурния си протест срещу новата организация на участък от бул. "Копривщица". Припомняме, че преди около седмица бе анонсирано, че предстои да бъде въведено еднопосочно движение по бул. „Копривщица“ в участъка между булевардите „Пещерско шосе“ и „Шести септември“.

Според Николай Атанасов, който живее в района на новата организация, такава промяна би довела до концентрация на пътните произшествия, ще засегне семейния бюджет на ежедневно пътуващите през трасето и ще доведе до замърсяване на околната среда.

Атанасов е обобщил няколко точки, които подкрепят несъгласието му пътят да стане еднопосочен. Аргументацията му изпратихме за коментар на ОП „Организация и контрол на транспорта“. След като от общинското предприятие ни върнат отговор, веднага ще го публикуваме в TrafficNews.bg

Ето и цялото протестно писмо на нашия читател:

Дами и господа от експертната комисия и Вие г-н Кръстев,

Като гражданин и редовен данъкоплатец не съм съгласен, както и моите съграждани, да вземате решения, които ще ограничат нашите права и в много случаи ще търпим финансови загуби.

Отделно от това с това решение излагате на риск живота на мен,моето семейство и всички останали граждани. Но по същество:   

1. Не разтоварвате движението на възлови места по бул. "Копривщица", каквито са ПРЕЛЕЗИТЕ на Пещерско шосе и "6 септември"

2. Създавате нови и трудни за овладяване конфликтни точки и ситуации на горепосочените прелези:

а. при ляв и обратен завой от „Копривщица“ – запад към Пещерско шосе и „Копривщица“ –изток;

б. движение към Коматевския възел                                        

в. ляв и обратен завой от „Копривщица“-изток към „6 септември“

г. пресичане на „6 септември“ посока бул. „Марица“

С така изкуствено създадените ситуации Вие ни карате да минаваме повече километри, за да отиваме и да се връщаме от работа, да отделяме повече изгорели газове в атмосферата и да се притесняваме постоянно за нашите близки преминаващи през въпросните кръстовища.                         

3. Създавате предпоставки за ПТП с човешки жертви поради блокиране на нормалното пресичане на пешеходците през официалните проходи, за да стигнат до спирките на градския транспорт или до магазини и Църква, Училище и детски градини.

4. Екипите на спешна помощ, пожарна и полиция трябва да правят излишни обиколки на районите, да изчакват на светофари или да нарушават правилата за движение, за да СПАСЯТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ: Защото трябва по най-прекия и бърз начин да достигнат до адресите където са изпратени.                                           

5. Финансово изражение ще има и когато трябва да се използва ТАКСИ - тогава сметките ще набъбнат.

6. Ще дадете възможност на гражданите с не добра култура на движение да превърнат бул. „Копривщица“ в ПАРКИНГ което е видно най-осезаемо в участъка от бул. „Свобода“ до бул. "6 септември".

7. Всичко гореизложено ще се влоши още повече при повреда или ПТП на само един от релезите.                                                     

8. Ще вкарате колите в малките улички или в тапата по ул. „Владивосток“.  

9. И най-важното правило е: Позволете на движението да се разтовари само с най-малко конфликтни точки, по най-краткия път и с най-малко човешки травми,финансови загуби и по-малко ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА.

Участък от голям булевард в Пловдив става еднопосочен СНИМКИМестят се спирки, автобусите от градския транспорт променят маршрута си