Седем площадки за разхождане на домашни кучета са изградени през изминалите четири години в районите „Източен“ и „Тракия“. Те са оборудвани със съоръжения за игра на любимците, пейки за стопаните им и отговарят на стандартите. Това стана ясно по време на празника на площадката в парк „Лаута“, организиран от кандидатите на ПП ГЕРБ за кмет на район „Източен“ Николай Чунчуков и на район „Тракия“ Костадин Димитров. На инициативата присъства и кандидатът на ПП ГЕРБ за втори мандат кмет на Пловдив инж. Иван Тотев.

Костадин Димитров и Николай Чунчуков съобщиха, че от гражданите идват предложения подобни съоръжения да бъдат изградени на различни места в районите. Те уточниха, че оформянето на подобни пространства ще продължи и занапред там, където това е възможно.

„Тези модерни площадки за разходка на кучета са голямо улеснение. В тях нашите домашни любимци могат да играят на воля без да притесняват останалите граждани“, споделиха присъстващите пловдивчани. Професионалните треньори от Центъра за обучения на кучета „Дея“ – Валя и Владо Конзови, даваха персонални съвети на собствениците.

Домашните любимци пък получиха награди за участието си в празника – кучешки лакомства и специални играчки. Особен интерес сред присъстващите предизвикаха демонстрациите „задържане на престъпник“, в които участва и домашният любимец на семейство Димитрови - 5-годишният ротвайлер Данте.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg