Здравко Димитров и Реформаторския официално обявиха общото си явяване на изборите. Петимата лидери от синьото обединение застанаха единно зад кандидатурата на Здравко Димитров за кмет на Пловдив и ще работят заедно за първото място в предизборната надпревара.

„Тази подкрепа е оценка за мен като политик и като личност, която ме задължава. Това е доверие, което съм сигурен, че ще оправдая. Готов съм да предложа на Пловдив нов модел на управление. Сега е моментът да се обединим и да възродим синьото в Пловдив, такова, каквото беше в началото на 90-те години“, каза Здравко Димитров.

Той заяви още, че независимо от чуждите кампании той ще играе феърплей.

„Няма да коментирам хората като личности, а какво са обещали и какво са изпълнили”, заяви Зико. Според него в момента в града се взимат решения, без да се взима мнението на всички заинтересовани страни и така след това има недоволни. Освен това той иска порочната практика да се отхвърлят добри идеи от други партии, само защото са дадени от тях.

Сегашното управление натикало в ъгъла и пловдивския бизнес, като се раздавали обществени поръчки на софийски и асеновградски фирми. Димитров се застъпи и за по-ниски данъци. Той даде пример с най-голямата транспортна фирма в България, която вече е регистрирана в община „Родопи”, макар дейността й да е в града.

„Не може да взимаш от хората и след това да раздаваш пари за комисионни на фирми”, обяви пък д-р Димитър Шишков от ДБГ.

Здравко Димитров припомни и едно от първите обещания на сегашния кмет Иван Тотев, а именно – „подкрепа за младите семейства”.

„И каква беше подкрепата за младите семейства – като им вдигна таксите за детските градини. Да взимаш от възрастите хора и децата си е мародерство”, заяви кандидатът на реформаторите за кмет на Пловдив.

Димитров и Реформаторите ще имат и общи кандидати за районни кметове и съвместна листа за общински съветници, в която местата ще бъдат поделени поравно между блока и инициативния комитет, номинирал Димитров за кмет, като тя  ще бъде обявена в близките дни.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg