Гребният канал е абсолютно достатъчен на Пловдив и е излишно да се хабят ресурси и време за изграждането на втори.Това заяви  пловдивският депутат и независим кандидат за кмет Здравко Димитров. По думите му и сега има достатъчно условия за провеждане на Европейски и световни първенства по кану-каяк и харченето на милиони за второ подобно съоръжение е неоправдано.

Димитров потвърди, че застава изцяло зад становището на еколозите.Според природозащитниците от сдружение „Граждански контрол“ и „Зелени балкани“, изменението на ОУП допуска 80% застрояване на земята в района на Гребната база и парк „Отдих и култура“. В началото на юни Върховният административен съд (ВАС) отмени решението на Административния съд, което позволяваше на община Пловдив да строи в парк „Отдих и култура“ без екологична оценка на изменения общ устройствен план (ОУП).

Има вариант, ако се наложи, подобно съоръжение да бъде направено по самото корито на река Марица, без да се изсича гората, коментира Димитров.

Здравко Димитров обаче заяви, че абсолютно подкрепя проекти като Многофункционалната спортна зала. С такива съоръжения, според него, градът ще върне славата си и на Спортна столица на България. Друг е въпросът на каква цена се случва този проект, отбеляза той. Димитров обясни, че е изключително важно кой и как ще управлява най-голямата спортна зала, за да не се превърне тя в най-скъпия музей на спорта.

Още новини четете ТУК