35-градусовите жеги не простиха и на пловдивските лидери на Реформаторския блок. За първи път от месеци насам ДБГ, ДСБ, земеделците и партията на Касим Дал дадоха съвместна пресконференция, но СДС отново не изпратиха свои представител.

Поводът бе отчетът на депутата д-р Димитър Шишков за работата му дотук в Народното събрание. Надълго и широко той обясни какви закони е ковал в 43-тото Народно събрание и как мнозинството отхвърлило неговото предложение да се разследват болниците, с най-големи задължение.

Прелюбопитно стана обаче когато реформаторите бяха запитани за тяхната кандидатура за кандидат-кмет. Първоначално д-р Шишков заяви, че е твърде рано да се говори и има много време до изборите. Но вероятно те ще излязат със собствена кандидатура.

Само 10-минути по-рано председателят на предизборния щаб на Патриотичният фронт Илко Илиев без заявил, че преговорите с Реформаторския блок за подкрепа на Славчо Атанасов са в доста напреднала фаза.  Запитани за коментар от репортер на TrafficNews.bg последваха дълги и широки обяснения от страна на д-р Шишков и лидерката на ДСБ Пепа Деведжиева.

Не сме говорили със Славчо Атанасов, първоначално заяви д-р Димитър Шишков. Той обясни, че  Реформаторския блок бил по-голяма политическа сила в Пловдив и п било по-логично Патриотичният фронт да подкрепят техен кандидат.

„Ние уважаваме всички кандидат-кметове и Славчо Атанасов,  и Иван Тотев, и Дани Каназирева”, допълни депутатът от РБ, но след това категорично заяви, че те няма да подкрепят сегашният градоначалник.

След това думата взе Пепа Деведжиева, която обясни, че нито един вариант не е изключен, но е твърде рано да се говори за техния кандидат-кмет или човек, който ще подкрепят.

Топката бе прехвърляна няколко пъти между Деведжиева и Шишков, които все пак в движение заявиха, че или ще издигнат свои кандидат, или ще подкрепят независим с достатъчен авторитет в Пловдив. Те не отхвърлиха варианта това да е Здравко Димитров, но не бяха и достатъчно убедителни, че твърдо отказват да подкрепят Славчо Атанасов, тъй като в края на пресконференцията  Шишков се изпусна, че са се водили преговори с бившия градоначалник.

Депутатът от ДБГ бе недоволен и от пловдивчани, че били гласува само за  статуквото, а РБ имал само 23 депутата. Той даде пример с последните избори, когато по думите „ Изборите се решавали в Столипиново, а „истинските пловдивчани” си стояли по домовете”.

TrafficNews.bg