За Съединението на България и за ролята на пловдивчани в него е казано толкова много, че е трудно да добавя нещо, което вече не сме казвали. За мен денят на Съединението обаче е време на първо място да си припомним завета на хората обединили България. 6-и септември и Съединението са важен повод да поговорим за бъдещето. Ще ми позволите да оставя равносметките за министри, кметове, общински съветници, тези които имат задължението и привилегията да Ви дадат отчет, да кажат какво са свършили, как са работили с доверието, което сте им дали.

Моето внимание в момента е насочено към днешния и утрешния ден на Пловдив. Виждам  заплаха за бъдещето на града ни, която искам да Ви споделя и след това да се обединим, за да я преодолеем. Връзката между пловдивчани е разкъсана. Избраните да ръководят града ни са се затворили, не печелят уважението на хората, не ни поставят цели, разделят ни, вместо да ни обединяват.

Една от най-важните дата в историята ни, актът на Съединението е направен от пловдивчани и българи, които са имали смелостта да гледат напред, които са правили нещата заедно, знаели са много ясно какво иска народа ни. Имало е мнозина, които са смятали, че е било добре да останем така, разделени. Съединението не е било лесно, имало е противници, имало е страх имало е съпротива. Тя обаче е била преборена с воля, с характер, с лидерство.

Това, което виждам днес, е че Пловдив има нужда от нова енергия, от екип, който разговаря с хората, чува ги и усеща пулса на града ни. Ако искаме да успяваме днес и утре и да развиваме родния си град е важно да харесваме лидерите си, да им имаме доверие, да се гордеем с тях. Избраните от нас, също трябва да харесват пловдивчани, да общуват с хората, да търпят критика, когато тя е заслужена. Затова трябва смирение, уважение, трябва вяра.

Искам да направим така, че повече хора да участват в подготовката и във взимането на решенията в Пловдив. В деня на Съединението, в който преди 130 години сме дали пример как един народ може да бъде сплотен и единен за бъдещето си, искам да пожелаем едно нещо - занапред да решаваме заедно!

Още новини вижте ТУК

TrafficNews.bg