"Ние българите винаги не сме доволни от нещо и все сме склонни към крайности и необмислени действия. Все търсим някой да ни е виновен. Човек, особено тези от нас, които поемат отговорност за мнозина, обаче на първо място трябва да си задава въпросите "Какво направих аз за хората, които зависят от мен да се чувстват мотивирани?" и "Какво направих да помогна на хора, които имат нужда от помощ?", заяви Здравко Димитров, на деня за борба с глада и благодари на Епископ Арсений и на Българския червен кръст затова, че се грижат за нуждаещите се и че са му позволили да подпомогне благородните им инициативи.

 

"Като кандидат за кмет знам отговорността, която имам да окажем подкрепа на пловдивчани, да спрем наложеното от отиващия си кмет разделението на "наши" и "ваши" и да създадем връзка и доверие между гражданите и общината. Едно от най-важните неща, които ще направим в новия екип на Пловдив е да подкрепим администрацията да работи така, че да получи уважението на гражданите", това заяви Здравко Димитров, който е кандидат за кмет на местна коалиция "Да решаваме заедно", в която участва Реформаторския блок.

"Здравко, има една много вярна българска поговорка "Рибата се вмирисва откъм главата". Дано да станеш кмет и като те изберат да помагаш на бедните и да помниш, че първо винаги трябва с добра дума", каза възрастна жена на Димитров, след отслужения в митрополитският храм "Св. Марина" молебен за здраве и благоденствие.

Според Здравко Димитров тези, които работят в администрацията и в общинските дружества са пряко потърпевши от сбъркания стил на ръководство на общината, който не цени усилията на хората. "Вместо да получат подкрепа и благодарност от отиващия си кмет, хората, които работят за града биват притискани да участват в изборния процес в полза на бившия си началник. Използват ги по грозен начин, вместо да им благодарят", каза Димитров и допълни, че много ясно вижда на какво са подложени хората заети в администрацията на Пловдив и в общинските фирми.

"Няма от какво да се страхувате. Никой няма да загуби работата си, нито някой ви ще притиска. Напротив, много скоро Пловдив ще има нов кмет и нов екип, които уважават усилията на хората, които работят за града. В изборния ден ще имате възможност да отстраните кадрови и персонални грешки, на които всички пловдивчани бяха заложници през последните 4 години. Очаквайте подкрепа, за да си вършите работата добре, в полза на пловдивчани", заяви Димитров. Той допълни, че от работата си като районен кмет и като областен управител е напълно наясно, че единственият начин за постигане на добри резултати е като има уважение към усилията на хората. "Който си мисли, че може да получи одобрението и гласа на пловдивчани като ги притиска и застрашава бъдещето им, ще получи горчив урок", заяви Димитров.

Според него, подобряването на административните услуги за гражданите, ще стане, чрез осигуряване на климат на търпимост, доверие и уважение между пловдивчани и администрацията на града. "По-високата ефективност на работата на администрацията ще дойде като улесним хората да си вършат работата и като организираме по-добре административното обслужване за гражданите", заяви Димитров.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg