"В следващите 20 дни с честна игра и партньорство между Реформаторския блок и ГЕРБ ще установим модела "Да решаваме заедно" в Пловдив това заяви Здравко Димитров пред медиите след срещата с бизнеса която се проведе в  Новотел Пловдив.

"От известно време предупреждавам, че моделът "Орешарски" се опитва да се настани в Пловдив. Той се провира, чрез няколко свързани в обръч кандидата за кмет, чрез медийни манипулации, в които вече се включи една близка до БСП, популярна социологическа агенция", това заяви Здравко Димитров за медиите след среща с бизнеса, на която присъства и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев.

„Тук при вас съм тази вечер, за да изкажа категоричната, непоколебима и искрена подкрепа на Реформаторския блок за Здравко Димитров, като кандидат за кмет на Пловдив, за листата, която е зад него и за кандидатите за районни кметове на община Пловдив", заяви Радан Кънев пред над 300 представители на местния бизнес и допълни , че „Реформаторския блок няма да се умори да обединява хората за да можем наистина да стигнем до промяна. Задачата да спечелим Пловдив е не само градска задача, тя е и национална и аз ви поздравявам за това, че с присъствието си днес вие се отдавате на не.

"С лъжи и манипулации, пловдивчани не могат да бъдат накарани да изберат между две лоши алтернативи, след като има верен избор", допълни Здравко Димитров. Според него сегашният кмет не е способен да сформира стабилно десноцентристко управление в Пловдив и неговата слабост е една от двете основни заплаха пред развитието на града. Недоверието на пловдивчани към кмета на общината се превърна в непоносимост. Казах го и продължавам да казвам честно, че кадрови и персонални грешки провалят партньорството между дясно-центристките партии", добави Димитров.

"Другата, по-голяма заплаха идва с обръча от кандидати, които пловдивчани видяха да си подават услужливо топката, в телевизионно студио, в първия ден на тази седмица. Характерно за този обръч от кандидати е, че когато местният председател на БСП говори, те мълчат и го слушат внимателно" каза Здравко Димитров. Той допълни, че местната коалиция "Да решаваме заедно", в която участва Реформаторският блок е мобилизирана и в партньорство с други центристки и дясно-центристки формации ще създаде стабилна коалиция в Общинския съвет.

Ако бъда  избран за кмет, най-голямата общинска листа, по нашите данни това най-вероятно ще бъде тази на ГЕРБ, ще предложи председател на Общинския съвет и ще участва в управлението на града като излъчи заместник-кметове", обяви Димитров. Ние от "Да решаваме заедно" и Реформаторският блок ще бъдем партньор и основа на тази коалиция. Нашата най-голяма сила е, че обединяваме пловдивчани, че не разделяме съгражданите си на "наши" и "ваши", че искаме да отстраним кадровите и персонални грешки, да представим нов стил на управление и по волята на пловдивчани да продължим модела на дясно-центристко сътрудничество.

Кандидатът на местна коалиция "Здравко Димитров – Да решаваме заедно", в която участва Реформаторският блок обяви, че бързото подобряване на тротоарите, улиците и пешеходните пътеки в целия град, подобряването на състоянието на ВиК и канализацията, намаляването на местните данъци и такси, промяната на отношението към бизнеса и привличането на нови инвеститори, както и грижата за възрастните хора ще бъдат във фокуса на новото коалиционно управление на Пловдив.

"Всички решения на новия екип и в общинския съвет ще бъдат взимани само след като пловдивчани бъдат информирани и мнението им бъде зачетено", каза още Здравко.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg