“Минавам из целия град за срещи с пловдивчани и ми прави много лошо впечатление, че всяко свободно място - огради, стени какво ли не е облепено с плакати. Целият град е облепен с лицата на кандидати за кметове. Това е много грозно. След изборите тези плакати остават понякога с месеци. Това загрозява Пловдив и създава дискомфорт на пловдивчани” заяви Здравко Димитров. Той допълни, че е нормално кандидатите за районни кметове или за общински съветници да използват свои плакати, за да стигнат до пловдивчани, но не смята, че е редно кандидати за кмет на Пловдив, с претенции да спечелят “да тапицират целия град със себе си”.

Кандидатът на местна коалиция “Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторския Блок каза още, че неговият екип е решил да използва билбордове и законно поставени и одобрени от общината съоръжения, от които политическата реклама ще бъде премахната веднага след изборния ден.

“Така една част от разходите за изборната кампания, които правим стигат, чрез данъци и такси до пловдивчани и влизат в общината”, допълни Димитров.

Подкрепа за пловдивчани, които прославят града!

“С екипа ми решихме, вместо да печатаме и лепим плакати, да окажем персонална финансова подкрепа на трима пловдивски спортисти и техните треньори, шампиони в различни дисциплини. Знам, че не е много, но е важно”, каза Димитров и допълни, че би се радвал хората да чуят имената на трима млади хора – спортисти, които постигат успехи за България и славят Пловдив. Те са:

Ангел Кодинов, състезател по кану каяк с треньор Владимир Генов. Ангел е трети на световно първенство в Португалия и два пъти второ и едно трето място в различни дисциплини на европейското първенство в Румъния. Лиляна Георгиева, състезател по лека атлетика с треньор Радмила Станкович, която е станала втора на световно първенство в Бразилия, а на европейското първенство в Грузия е извоювала второ място. Третият награден състезател е Йото Христов с треньори Даниел Симеонов и Ангел Палов. Йото е вице световен шампион от първенството за юноши в Бразилия 2015.

 “Новият кмет на Пловдив и новото мнозинство трябва да се обърнат към съгражданите ни, да насърчим хората, а не като отиващия си екип в общината да ги делим на “наши” и “ваши”. Пловдивските художници, писатели, поети, актьори и всички творци постигат успехи от десетилетия насам, напълно сами. Представете се каква творческа енергия ще имат ако усетят уважението на кмета и на общината, ако получат подкрепа. Досега не само, че не получаваха такава, ами хора свързани с общината ги обиждаха и ги наричаха “нафталини”. В новия мандат ще си говорим с пловдивчани, ще казваме честно какво можем и какво не можем да направим, ще ги подкрепяме”, допълни Димитров.

Какво казват пловдивчани на социолозите?

Здравко Димитров обяви, че екипът му разполага със социологическо изследване, което е правено на 16, 17 и 18-и октомври. Целта на това изследване е била да провери дали пловдивчани одобряват политическите приоритети на местната коалиция с номер 19. “Доверието, което пловдивчани показват към нас потвърждава, че имаме основание да завършим изборната кампания уверени в успеха”, каза Димитров.

Според него, 70.8% от хората са съгласни с основния приоритет на коалиция “Да решаваме заедно” – да привлича инвеститори в тези сектори на пловдивската икономика, където има неразвит потенциал. 56.6% от участвалите в изследването казват, че искат ремонти на тротоарите и улиците. 56.5% пък твърдят, че подкрепят един от основните приоритети на Димитров – намаляване на местните данъци и такси. 43.3% от участниците в изследването смятат, че общината трябва да оправи водоснабдяването и канализацията, а 35.4% искат Пловдив да печели европейско финансиране. 35.3% твърдят, че чистотата и сметосъбирането трябва да бъдат подобрени, а 31.1% казват, че има нужда от подобряване на транспорта.

27.9% от пловдивчани искат общината да съгласува с гражданите решенията, преди да ги взима, а 25.2% настояват да подобри грижите за възрастните хора. 24% казват, че Пловдив трябва да се развива като туристическа дестинация, а други 23% поставят като приоритет работата по състоянието на Пловдив за 2019 г., когато градът ще бъде европейска столица на културата.

“Както виждате ние от “Да решаваме заедно” се интересуваме от това какво искат пловдивчани, а не търсим да се хвалим с моментните данни за това, кой кандидат за кмет какво доверие получава. Искам да съм ясен, че подкрепата за мен като кандидат за кмет и доверието към коалицията ни, в която е Реформаторския блок е много високо, солидно и хората са мобилизирани зад нас. Няма обаче да изневеря на стила ни, няма да съобщаваме данни за нас и за другите кандидати”, обясни Димитров. Той допълни, че причината да не съобщава данни за подкрепата към отделните кандидати и партии е, че уважаваме правото на пловдивчани да подадат гласа си сами в изборния ден, без някой да им прави внушения.

Реформаторско мнозинство и нов екип в общината

“Ниските данъци са дясна политическа мярка и са естествени за град като Пловдив. Въпреки това обещах на кандидата за кмет Пепа Деведжиева, на Савина Петкова и на другите лидери на Реформаторския блок, че първо ще има финансов одит на общината и тогава ще видим с колко можем да намалим местните данъци, съобщи Здравко Димитров. Кандидатът за кмет на район “Централен” и един от лидерите на Реформаторския блок Пепа Деведжиева допълни, че досега “на управлението на Пловдив не е достигала компетентност” и то е водило на моменти лява политика, като и вдигало данъците, без да представи финансова обосновка за това пред гражданите.

“Пловдивчани искат Реформаторският блок, ГЕРБ и другите дясно-центристки партии да сформират стабилно, почтено и отворено към хората управление с нов кмет и нов екип в общината”, каза още Здравко Димитров. Той допълни, че въпреки всички опити на досегашния кмет Иван Тотев да раздели дясно-центристката политическа общност в Пловдив, в новия Общински съвет ще бъде сформирано силно дясно-центристко мнозинство, обединено около важни за пловдивчани цели, а не за да пази личните интереси на малък екип от хора.

“Искам всички пловдивчани, да знаят, че от нашия екип няма да излезе нито една лоша дума срещу кандидатите за общински съветници или районните кметове на която и да е от политическите партии. „Ние играем честно!”, заяви Димитров. Той допълни, че от “Да решаваме заедно” и Реформаторския блок не поставят предварителни условия пред ГЕРБ и пред другите дясно-центристки партии и ще се съобразяват единствено с вота на пловдивчани.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg