"Днес телевизионните зрители видяха нов вариант на "модела Орешарски" в студиото. Аз нямам място там", това заяви Здравко Димитров в специално открито писмо до пловдивчани. Той допълни, че благодари на bTV и специално на сутрешния блок на телевизията за поканата да участва в организирания на 5-и октомври дебат за Пловдив.

"Заявих, че ще играя честно и че искам да спра разделението на пловдивчани на "наши" и "ваши". Конкуренцията в Пловдив трябва да е честна. Това означава, че всички трябва да имат равен шанс. Нямах място на този дебат, в който не са представени всички основни кандидати за кметове. Настоящият кмет Иван Тотев за пореден път показа, че се страхува и нито може, нито иска да защити центристките и десни избиратели в Пловдив – тези на ГЕРБ и Реформаторския блок. Другият кандидат за кмет г-жа Каназирева не е била поканена на дебата. Нямам намерение да участвам в подмяна на разговора за Пловдив за удобство на кандидати на "Тройната коалиция" и да легитимирам опитите за завръщане на "модела Орешарски" в Пловдив", каза Здравко Димитров. Той припомни, че "моделът Орешарски" е символ на задкулисните политически договори и допълни, че това се е видяло ясно в телевизионния ефир.

"Има две големи заплахи за Пловдив, които казвам ясно, за да ги избегнем. Едната е да запазим статукво, при което бъдещето на града ни ще остане заложник на кадрови и персонални грешки, а другата е вотът на хората да бъде подменен. На тези две опасности ние противопоставяме модела "Да решаваме заедно", в който волята на пловдивчани ще бъде честно и коректно представена в управлението на Пловдив", обяви още Димитров". Той допълни, че е фокусиран върху това Пловдив да избере нов кмет, който не се страхува и не се крие и нов силен екип, който обединява хората.

"Новият екип на Пловдив ще има подкрепата на стабилна коалиция в Общинския съвет, в която по волята на пловдивчани, най-голямата общинска листа ще предложи председател на Общинския съвет и ще участва в управлението на града като излъчи заместник-кметове", обяви Димитров.

Кандидатът на местна коалиция "Здравко Димитров – Да решаваме заедно", в която участва Реформаторският блок обяви, че бързото подобряване на тротоарите, улиците и пешеходните пътеки в целия град, подобряването на състоянието на ВиК и канализацията, намаляването на местните данъци и такси, промяната на отношението към бизнеса и привличането на нови инвеститори, както и грижата за възрастните хора ще бъдат във фокуса на новото коалиционно управление на Пловдив.

"Всички решения на новия екип и в общинския съвет ще бъдат взимани само след като пловдивчани бъдат информирани и мнението им бъде зачетено", каза още Здравко Димитров.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg