"Изберете си ваш общински съветник в листа номер 19 "Да решаваме заедно" и гласувайте преференциално за него. Ние сме градска листа, при нас е Реформаторският блок, има хора от ГЕРБ и от целия дясно-центристки спектър. Номер 19 е листата на Пловдив и ние искаме да използвате преференциите. Така общински съветници ще станат тези, които имат най-голямо доверие сред пловдивчани, а не тези, които сме подредили на първите места", това заяви Здравко Димитров, след среща с хора на изкуството в неделния следобед. На нея участва и един от лидерите на Реформаторския блок и кандидат за кмет на район "Централен" Пепа Деведжиева.

На срещата Димитров пое ангажимент, че в следващите четири години общината ще създаде по-добри условия за пловдивските творци и за пловдивските културни среди, вместо да ги подменя с инициативи и проекти, които акцентиран върху вноса на културен продукт.

Здравко Димитров заяви още, че новият кмет трябва да е кмет на всички пловдивчани, а не на една партия. "Моделът "Да решаваме заедно" е гаранция, че общината ще чува хората и ще се съобразява с мнението им. Той обаче значи още две важни неща. Първото е да отстраним кадровите и персонални грешки, които направиха Пловдив заложник на политическото тесногръдие и на интересите на малък кръг общински началници.

Второто е да не позволим подмяна на вота на пловдивчани. Това ще стане като запазим дясно-центристкия характер на управлението в Пловдив и като създадем ново силно реформаторско мнозинство в Общинския съвет", заяви Димитров.

След срещата Димитров заяви, че освен гласуването с преференции очаква дамите на Пловдив да си изберат една от жените в листа номер 19. "Искаме да има силно женско присъствие в новия общински съвет. Жените в нашата листа са успешни професионалисти и добри майки. Тяхното присъствие е гаранция за един по-добре работещ и по-близък до гражданите Общински съвет", каза Здравко Димитров.

Той припомни, че на среща в район "Северен" е обявил, че поне един от заместник-кметовете в новия мандат трябва да е жена, "дама която да има търпението да обединява хората и политическите партии в дясно-центристката коалиция, която пловдивчани искат да поеме управлението на Пловдив". Димитров каза още, че новият екип на Община Пловдив трябва ще е по-социално ангажиран, ще обръща внимание на възрастните хора и ще работи на по-високи обороти, но като първо се допитва до пловдивчани преди да взима важни решения и като пази доверието им.

"През изминалите няколко месеца ни казвахте, че на Пловдив е нужен нов кмет и нов екип в общината, които уважават хората, питат преди да взимат решения и които не разделят пловдивчани "наши" и "ваши". Казахте ни, че искате да подкрепим пловдивските творци, а не да ги подменяме и да внасяме други отвън. Казахте ни, че искате повече инвестиции, добри работни места, че трябва да оправим тротоарите и малките улички в целия град. Знаем, че искате почтено управление в общината. В последната седмица от изборната кампания с екипа ми ще продължим да правим това, което правим най-добре – да обединяваме пловдивчани, да насърчаваме всеки да успява и да заредим хората с позитивни очаквания", заяви Здравко Димитров призова хората, в оставащите дни до изборния ден да не се подават на напрежение на провокации и на манипулации.

"Сигурно, ще има още фалшиви социологически изследвания ще има опити да ви кажат кой отива на балотаж и кой ще стане кмет. Опити за измама ще има винаги, те са оръжието на слабите играчи. Повечето от тези слаби играчи вече мисля кога и с кого да се договарят и да си осигурят комфорт за следващите 4 години. Това обаче няма нищо общо с нещата, които искат пловдивчани. Хората искат новия кмет да бъде избран честно и да бъде навън, отворен към града, а не затворен в кабинета си като в изминалия мандат. С екипа ми се чувстваме уверени и в добра форма преди изборния ден", каза още Димитров.

Той припомни, че като кмет на Пловдив ще работи за удобна инфраструктура, включително удобни тротоари за възрастните хора, ще се фокусира върху оправянето на кварталните улици и инфраструктурата в целия град, върху връзката Модър - Царевец, околовръстния път, северния обходен път, водния цикъл и южния колектор. Според Димитров е необходимо добро и трайно решение и за градския транспорт, а цената на картите за масовия градски транспорт за възрастни хора и учащите може да бъде по-ниска.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg