Смяна на модела на изолация и отчуждение на кмета и екипа му от пловдивчани с нов модел, при който новият кмет, администрацията и гражданите обсъждат и решават заедно важните за Пловдив въпроси. За това се обяви Здравко Димитров, при официалното откриване на изборната кампания. Той каза още, че Пловдив трябва задължително да запази пътя и посоката, по които върви града, да подобри партньорството си с правителството и да засили работата по усвояването на европейските фондове.

Негово Високо Преосвещенство Пловдивският Митрополит Николай отслужи, Молебен за здраве и успех в храма Св. Марина. На Молебена присъстваха свещеници от цялата Пловдивска епархия, кандидатът за кмет Здравко Димитров, кандидатът за кмет на район “Централен” и един от лидерите на Реформаторския блок Пепа Деведжиева, кандидатите за общински съветници от листата на Местна коалиция “Здравко Димитров – ДА РЕШАВАМЕ ЗАЕДНО”, както и кандидатите за районни кметове.

 “Има един правилен и един неправилен модел на развитие на Пловдив”, заяви Здравко Димитров.

“Неправилният е пловдивчани да бъдат оставени в ролята на зрители, от тях да бъде изисквано съгласие, примирение и обожание. Това е моделът, по който се развиваше Пловдив през изминалите 4 години”, посочи кандидатът за кмет.

“Правилният модел за развитие на града ни е кметът, екипът му  администрацията и пловдивчани да работим в екип, да си говорим и да обсъждаме важните за Пловдив въпроси. Това е моделът “Да решаваме заедно”. За него се иска кураж, смирение, вяра и много енергия. Този модел за развитие на Пловдив не изключва никой. Това е модел на обединяването на пловдивчани около общи цели. За него е необходимо лидерство и нов кмет, който обединява пловдивчани”, каза още Димитров след официалното откриване на изборната кампания.

Според кандидатът за кмет на район “Централен” Пепа Деведжиева, новото ръководство на общината и новият районен кмет трябва да имат по-добър диалог с гражданите и с бизнеса, и да се грижат за целия район, а не само за отделни части в центъра на града.

"Има нужда от нова енергия, от нов кмет и от общинско управление, които с вяра и смирение уважават и подкрепят всички пловдивчани - от децата, през младите хора, пловдивчаните в активна възраст и най-вече възрастните хора, които предават на следващите поколения уникалния характер на Пловдив”, каза още Здравко Димитров.

Според него, първата стъпка е “да имаме воля и да коригираме допуснатите грешки, особено когато те са кадрови и персонални”. Димитров каза още, че от първия си ден в общината новият екип трябва да покаже ясно, че уважава всеки, който се труди и полага усилия да развива Пловдив.

“Голямата задача на новия ни екип е да наложи стил на работа, с който да подкрепи усилията на всеки пловдивчанин. Ще покажем, че моделът на управление “Да решаваме заедно”, в който всички пловдивчани са равни е правилният за успешното развитие на Пловдив”, каза още Димитров.