Изпълняващият длъжността районен кмет Лариса Кътова и кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на район „Северен“ за втори мандат инж. Ральо Ралев направиха символичната първа копка на основната реконструкция на улица „Тича“.

Тази отсечка не е ремонтирана с десетилетия. На места асфалтът дори липсва, подчертаха хората от квартала и благодариха на Ральо Ралев и районната администрация за започващото благоустройство. Те споделиха, че скоро е било обновено уличното и осветление в квартала им.

Ремонтните дейности включват фрезоване, полагане на основа на участъците, където това е необходимо, както и полагане на 4 сантиметров асфалт.

Реконструкцията на улица „Тича“ става възможна благодарение на отпуснатите по предложение на кмета Иван Тотев целеви средства от общинския бюджет за ремонт на вътрешно-кварталните улици в район „Северен“, подчерта Лариса Кътова.

С отпуснатите допълнителни 200 хиляди лева за нашия район в момента се извършва ремонт на ул. „Кольо Фичето“, предстои реконструкция на ул. „Бързея“, паркинг на ул. „Победа“, проблемен участък на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ №19 – 25 и други, изброи кандидатът на ПП ГЕРБ за втори кметски мандат в „Северен“ инж. Ральо Ралев.

Кметът на Пловдив и кандидат за втори успешен мандат инж. Иван Тотев, който също присъства на символичната церемония на ул. „Тича“, припомни, че само преди броени дни бе даден старт на мащабни ремонтни дейности на 14 вътрешно-квартални улици в квартал „Гагарин“. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg