Временната парламентарна комисия за Пловдивския панаир реши да изслуша лидера на Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Румен Овчаров и Сергей Станишев за установяване на фактите и обстоятелствата по пълния контрол на предприятието. Изслушан ще бъде Георги Гергов, както кметовете, председателите на общински съвети и председателите на политическите групи в тях от Пловдив и Варна. Следващото заседание на комисията е в петък.

Според председателя на временната комисия Румен Йончев от „Български възход“ с гласуваните изслушвания на толкова много хора предвид краткия оставащ период до разпускането на парламента се „бламира“ на работата на комисията. На няколко пъти Румен Гечев също предупреждаваше, че подобно изслушване е невъзможно, съобщава БНР. 

Ще бъде изискан и набор от документи, с които да се установят факти и обстоятелства, реши временната комисия. Рамадан Аталай от ДПС предупреди, че комисията има изцяло политически цели и няма да доведе до резултат.

Репликата му предизвика остра реакция в комисията. Следващото ѝ заседание е в петък.

Общинският съвет в Пловдив поиска варненските акции в ПанаираСъветниците гласуваха единодушно декларация, с която настояват държавата да вземе или да откупи акциите