ВМРО – Пловдив застана твърдо зад кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив, съобщиха на пресконференция градското ръководство на партията. С тяхното изявление се слага край на спекулациите, че ВМРО може да има собствен кандидат-кмет и отделна листа.

Въпрос на преговори с НФСБ и останалите партньори как ще бъде подредена общата листа за Общинския съвет. Сред номинираните за листата са ръководството на партията в лицето на Стефан Послийски, Александър Сиди, д-р Илия Будев и други.

ВМРО иска Сияна Кехйаова за кандидат-кмет на „Южен”, а  Павел Милушев за „Източен”. Според войводите двамата имали голяма шанс за победа и ще държат те бъдат кандидатите на ПФ.  

По думите на Послийски и Сиди преговорите с друг партньор на Патриотичния фронт в Народното събрание – Реформаторския блок напредват. Освен за единна кандидатура за кмет, ПФ и РБ преговаряли и за обща листа.

Според „войводите” единствено Славчо Атанасов имал шанс срещу Иван Тотев на изборите през есента. Това показвали всички проучвания направени от партията, както и обществената нагласа като цяло.

Патриотичният фронт заедно с другите партии от града щели да формират блок срещу сегашното управление на града, което е извършило редица злоупотреби през мандата на пловдивския градоначалник.

Относно дали се притесняват за евентуална манипулация на изборите,а Александър Сиди отговори лаконично: „Когато бе балотажа между Иван Тотев и Славчо Атанасов управляваха ГЕРБ, сега при нов балотаж между двамата отново ще управлява ГЕРБ”.

В понеделник ВМРО ще присъстват в залата на „Съединение” в Историческия музей, където Славчо Атанасов ще бъде официално издигнат за кмет на Пловдив.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg