Трафикът, безопасността и казусът с последна спирка на автобус 29 бяха основните теми, които обсъдиха жителите на район „Западен” и кандидатът за кмет на района  от КП КАУЗА ПЛОВДИВ Веселина Иванова.

„Необходимо е да поставим видеонаблюдение и контрол по улиците, за да можем спокойно да се разхождаме и прибираме късно вечер“, каза Веселина Иванова пред събралите се граждани. „Облекчаване на трафика е възможно чрез възстановяване на броячите на светофарните уредби“.

Жителите от района се оплакаха, че последната спирка на автобус 29 и много други линии в район ”Западен” или “Oбръщалото”, както е известно сред живеещите наоколо, е в трагично състояние. Всичко е обрасло в трева, липсва санитарен възел за работещите в градския транспорт, а най-нелепото е, че спирката, на която трябва да чакат пътниците, за да се качат на автобусите е поставена на грешното място.

„Тук е мястото, на което почиваме, а липсват всякакви хигиенни условия”, заявиха обслужващите едни от най-дългите линии на градския транспорт в Пловдив пред кандидата за кмет на КП”Кауза Пловдив” Веселина Иванова.

„Спирката е поставена на мястото, на което пътниците слизат, вместо на това, на което се качват. Това е пълен абсурд!”, категорична бе майка на две деца, чакаща на спирка без заслон.

Веселина Иванова пое ангажимент пред присъстващите обръщалото на автобусите да се облагороди и спирката на градския транспорт да се сложи на правилното място.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg