“През 2014 г. Националният алианс за социална отговорност удостои Община Пловдив с приз заради провеждана активна социално отговорна политика и принос за социалното и европейско развитие на България”. Това припомни мениджърът в социалната сфера и кандидат за общински съветник с номер 16 в листата на коалиция „Кауза Пловдив” Веселина Ботева.

Социалните услуги, финансирани от бюджета на Община Пловдив от 27 на брой преди 4 години, сега са близо 50. Това са социалните трапезарии, които изхранват 2030 души през зимните месеци, столовете за диетично хранене, от които имат нужда 1700 пловдивчани, транспортното обслужване на трудноподвижни лица и домашния социален патронаж.

Веселина Ботева изказа задоволство от факта, че в Пловдив вече работи общински Общностен център, който е насочен изцяло към задоволяване нуждите и потребностите на различните етноси . Според кандидата за общински съветник с номер 16 в листата на „Кауза Пловдив” е добре, когато дадена община разчита на оперативни програми, по които се реализират определени проекти в социалната сфера , тя да предвижда и дори да осигурява тяхната устойчивост в бъдещето. 

Още новини четете ТУК