- Защо приехте да бъде издигната Вашата кандидатура за кмет на район „Източен“?

- Кандидатирането ми не е самоцел, до мен стои екипът на „Съюз за Пловдив“, съставен от енергични и знаещи хора. С тях споделяме еднакви ценности. Знам какъв район „Източен“ искат да виждат хората, в какъв „Източен“ искат да живеят. Аз съм роден в Пловдив, израснал съм в района и живея в него. Познавам хората тук, сблъсквал съм се с проблемите им. Затова приех да бъда издигнат за кандидат - кмет точно на този район. За да се промени сегашното състояние, е нужна промяна на модела на управление на района. То трябва да бъде съобразено със спецификата му. Фокусът трябва да е насочен към това, как живеят и как работят хората тук. Пловдивчани трябва да имат своя реален представител – човек, изпълнен с енергия, с вяра в себе си и в екипа, който стои до него, човек, който е готов да защитава интересите на хората.

- Кои от многобройните проблеми на район „Източен“ сте набелязали за неотложно решаване?

- В квартал „Изгрев“ един огромен проблем е шумът, високите децибели на музиката при сватби и други празненства. На това ще сложим край. Това ще бъде направено категорично, за да се осигури спокойствието на останалите хора в квартала.

- Тежък район ли е „Източен“?

- Нито един район не е лек. Всеки си има своите сериозни проблеми за решаване. Важното е кметът да познава хората, да знае от какво имат нужда те и да работи за намирането на решения. Както на много места в Пловдив и в „Източен“ инфраструктурата е лоша. Междублоковите пространства са мръсни, тесните и малки улички са в окаяно състояние. Хората се радват на аварийни кръпки там, където всъщност са наложителни големи ремонти с цялостна подмяна на настилката. Състоянието на улиците не задоволява нито шофьорите, нито пешеходците. Проблемите с пътната инфраструктура не са само в „Столипиново“. Има три големи улици от основните артерии на района: „Славянска“, „Богомил“ и „Лев Толстой“. Тяхната настилка е от павета, тя не е ремонтирана с години и вече е настъпил моментът изцяло да бъде подменена с асфалт. По тези улици трябва да се извърши разширение, да се изградят джобове за паркиране и нови тротоари, да се монтира осветление. Крайно време е това да се случи. Предвиждаме изграждането на места за паркиране на терени, които сега са кални или прашни, озеленяване и почистване на междублоковите пространства.

- Какво предвиждате за налагане на обществен ред в район „Източен“?

- Голямото предизвикателство в района е липсата на сигурност в някои негови части. Задължително е изграждането на видеонаблюдение на рисковите зони, което да има директна връзка с районно управление на МВР. Създаването на пешеходни патрули, които да вдъхват респект и чувство за сигурност у хората. Ще се засили синхронът между кметската администрация и органите на МВР на място. Много важно е да се поддържа осветлението и около подлезите в района. Сега те крият много рискове и хората ги избягват. Опазването на обществеия ред е първостепенна задача за мен и екипа на „Съюз за Пловдив“ и можем да го постигнем.

- А има ли решение за чистотата в квартали като „Столипиново“ и „Изгрев“?

- Няма невъзможни неща. Ще отстоявам всички интереси на хората от района. Ще изисквам „Източен“ да се чисти редовно, да се озеленява и облагородява наред с останалите райони. А не да се правят кампанийни акции веднъж в годината, както е досега.

- Какво предвиждате за най-малките жители на района и техните нужди?

- И тук има недостиг на места в детските градини. Освен това, обаче, дворовете им и инфраструктурата около повечето от тях са в много лошо състояние. Техните площадки за игра са силно занемарени, катерушките и пързалките, където ги има, са изпочупени и ръждясали. Трябва да се спре лесният достъп на външни лица на територията на детските заведения. Безпрепятствено влизат и скитащи кучета, а това е предпоставка за зарази и липса на сигурност за децата. Задължително е преместването на детските градини, помещаващи се в жилищни апартаменти в сгради, специално предназначени за отглеждане и възпитание на най-малките жители на района. Амбицията ми е район „Източен“ да се превърне в пример за останалите райони като все по-чисто и подредено място за живеене.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg