“Здравко, видяхме листата за общински съветници. В нея има доста жени, някои от които познаваме и сме чували хубави неща за тях. Добре е, че призовавате хората да гласуват с преференция за тях. Трябва ни силен кмет, кавалер, който да уважава жените и да им дава път. Ние сме по-добри от вас, работим повече, да знаете”, с тези думи започнаха разговора си със Здравко Димитров възрастни дами, на среща в район “Северен”.

“Благодаря за хубавите думи. В листата и в екипа не се делим на мъже и жени, но сте прави, че жените често са по-организирани и по-търпеливи в работата си. За мен е важно не толкова като мъж, съпруг и баща на две дъщери, а като човек, който се занимава с управление в местната власт и получава доверието на пловдивчани, в града ни да има равнопоставеност и еднакви шансове за всички”, отговори Здравко Димитров. Той каза още, че името на коалицията с номер 19 “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок, е избрано съвсем целенасочено.

“Какъвто е Пловдив, пъстър, шарен, с различни хора всеки от които има уникален характер и собствено мнение, такава е и коалицията ни. Няма да скрия от вас, че в началото разговаряхме поне месец, за да се напаснем един към друг, да се обединим около приоритетите за развитието на Пловдив в следващите 4 години и от група хора, които се познават да се превърнем в екип. Това изобщо не лека работа”, каза Здравко Димитров и допълни, че най-лесното нещо е да делиш хората на “наши” и “ваши”, както са правили отиващият си кмет и екипа му, а най-трудно е да обединяваш.

“Като кандидат за кмет чувствам отговорност да подкрепим пловдивчани да ги заредим оптимизъм и с позитивни очаквания. Затова призовах хората да не се подават на напрежение. То ще спадне в края на другата седмица и негативните емоции ще изчезнат. Важно е след 26-и октомври да започнем да пишем нова, успешна страница в историята на Пловдив”, каза още Здравко Димитров.

Като основни проекти, по които би работил като кмет на Пловдив Здравко Димитров посочи инфраструктурата в целия град, а не само в центъра, връзката Модър - Царевец, околовръстния път, северния обходен път, водния цикъл и южния колектор. Той заяви, че е необходимо добро и трайно решение и за градския транспорт, защото хората са недоволни от организацията на транспорта и това важи много силно за район “Северен”. “Можем да оптимизираме графика и линиите, да има автобуси до по-късен час, а цените на картите за масовия градски транспорт за пенсионерите и учащите може да бъде по-ниска”, обясни кандидатът за кмет.

“За най-накрая оставям най-важното. На тези местни избори се очертаха две заплахи за Пловдив. Първата е да повторим кадровите и персонални грешки, които правят града ни заложник на политическото тесногръдие и на интересите на малък кръг общински началници. Втората заплаха е, недоверието към отиващия си кмет и екипа му да отвори вратата към Пловдив за обръча от кандидати на “модела Орешарски”, заяви Здравко Димитров. Според него характерно за този обръч е, че “когато местният председател на БСП Георги Гергов говори, те мълчат и го слушат внимателно”.

Той допълни, че местната коалиция “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок, е мобилизирана и от началото на ноември в партньорство с другите центристки и дясно-центристки формации ще създаде стабилна коалиция в Общинския съвет.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg