Единодушно със 120 гласа „за” и 1 „против”, без „въздържали се” – Националният съвет на БСП гласува да се продължат преговорите с „Има такъв народ” за правителството. Това обяви Корнелия Нинова след червения пленум.

„ Взехме решение, което е за сигурност на гражданите и стабилност, като ще положим усилия за правителство и редовен кабинет, който  да довърши  пълното разграждане на сегашния модел”, каза Нинова и изброи приоритетите, които ще постави БСП. Има две теми, които те не приемат – единият, от който е либералният модел, който орязва функцията на държавата до регулатор, както и приватизация на ББР и концесиониране на магистрали.

Преговорите с ИТН ще продължат, като е излъчена контактна група, която да води разговори с ДБ и „Изправи се!”. Окончателното решение дали БСП ще подкрепи кабинет ще стане ясно на следващия пленум и след като ИТН предложи персонален състав на правителството.

Споразумението ще бъде по политики и няма да е коалиционно, а за подкрепа на БСП в парламента.

Относно протестът пред централата на социалистите Нинова заяви:

„Протестът бе от 60 човека, вие ги видяхте. Организирани са от Кирил Добрев, Весела Лечев и Калоян Паргов, като с това се изчерпва вътрешната опозиция. Те не представляват никого, освен себе си. Те не са упълномощени. Те не могат да ми искат оставката, защото не са ме избрали. За мен е важно  мнението на 80% от хората, които са ме избрали”, каза Нинова.

„Корни, иди си!” - протест пред централната на БСП, сред недоволните и пловдивски социалистиИскат нов конгрес за избор на лидер, подкрепиха Кирил Добрев и Весела Лечева