Членове и симпатизанти на БСП се събраха пред централата на социалистите на „Позитано” 20 с искане за промяна на ръководството на партията. Сред недоволните имаше и пловдивски социалисти, които отдавна са свалили доверието си от лидера Корнелия Нинова.

Поводът за протестът са разочароващите резултати от изборите на 4 април и на 11 юли, както и различия за развитието на партията.

„Искаме да се свика извънреден конгрес, на който БСП да реши по кой път поема. Дали това минава през смяна на председателя или ръководството, ще го решат делегатите на конгреса. Той трябва да реши дали ще продължим да вървим по път на разделението, по който вървяхме сега - с непрекъснато изключване и виновни хора. Вече не искаме оставка на Нинова, тя партията я остави”, каза Кирил Добрев. 

Протестът пред централата на БСП подкрепи и Весела Лечева, според която ръководството на левицата трябва да поеме политическа отговорност за катастрофалните резултати на БСП на изборите като подаде оставка.

Припомняме, че в момента се провежда Национален съвет на партията, който да анализира резултатите от изборите и преговорите с ИТН. 

Драматичен пленум на БСП днес – отчитат резултата от изборите и преговорите с ИТНЗаседанието на съвета идва след вчерашните консултации с "Има такъв народ"