Връщането на хартиената бюлетина няма да върне избиратели пред урните, каза още зам.-шефът на Централната избирателна комисия

Ще има прекрояване на мандатите. Това е добре за самия изборен процес. Това каза зам.-шефът на ЦИК Цветозар Томов в предаването "Още от деня" БНТ. 

Той не каза кои избирателни райони ще бъдат засегнати. Според изчисления на експерти пред "24 часа" със сигурност избирателите от София ще имат повече народни представители в 49-ото НС -  общо трите многомандатни района ще излъчат допълнително 5-има избраници, с което софийските депутати стават близо 1/5 от всички - 47. От София област се избират още 8.

Цветозар Томов заяви, че вече тече подготовката за изборите и тяхното провеждане не е под въпрос. 

"Мога да кажа, че ЦИК започва организацията от изборите за първи път още преди да има указ на президента за насрочването им. Засега мисля, че може да се движим в изпреварващо темпо", каза още зам.-шефът на ЦИК. 

По отношение на видеозаснемането и видеонаблюдението той заяви, че са ЦИК е в контакт с МС. Но с видеонаблюдение на 12 хиляди секции едновременно е възможно да изникне някъде проблем, предупреди той. И прогнозира, че връщането на хартиената бюлетина няма да върне избиратели пред урните.