Билбордовете на Дани Каназирева, за които община Пловдив е издала заповед за премахване, не са предизборна агитация, а реклама. Това заяви Емануил Христов от Централната избиратела комисия (ЦИК). По думите му,  когато става въпрос за предизборна агитация е необходимо първо да бъдат обявени изборите и след това действат правилата на Изборния кодекс.

Христов допълни, че на този етап  кметът на Пловдив не може да се позове на Изборния кодекс за премахването на билбордовете на Каназирева.  Наказание може да бъде наложено в случай , че те замърсяват града или  пречат на гражданите.

Засега няма никакви сигнали, свързани с изборите и още не е издаден президентски указ  за датата на местния вот, коментира Александър Андреев от комисията. Той бе категоричен пред дарик, че ако получат такива, ще се произнесат  след като проведат заседание и обсъдят казуса.

Според Каназирева Иван Тотев явно го е страх от посланията в нейните билбордове и затова търси начини да ги премахне.

„Ако до вчера този човек беше безличен, то сега минава към едно  арогантно, нагло и грубо поведение. Не ни е страх от него и ще продължим да отстояваме и разпространяваме позициите си. Поведението на Тотев е проява на страх, липса на самочувствие и надменност“, заяви тя пред медии.

Вчера от община Пловдив  съобщиха, че могат на наложат глоба от 3 000 лв. на Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“  заради разпространението  на предизборни материали.  Според секретарят Ангелина Топичева има издадена заповед от кмета на Пловдив Иван Тотев, според която Каназирева трябва да премахне билбордовете в тридневен срок или ще бъде санкционирана.

Още новини - ТУК

TrafficNews.bg