„Ако не получим подкрепа от двете простени партии Демократична България и Изправи се! Мутри вън!  ние приемаме, че нямаме тяхната подкрепа и имат пълната свобода да си говорят с Карадайъ, с Нинова и с Борисов“, посочи зам.-председателя на Има такъв Народ Тошко Йорданов.

Той посочи, че за ИТН е логично да имат партньори от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", но му се стрива, че за ДБ те са по-големи врагове и от ГЕРБ. 

Йорданов посочи, че отношенията им с ДБ не са тотално разрушени и допълни, че ако нямат подкрепата на двете протестни партии, нямат желание да правят кабинет с останалите парламентарно представени. Той допълни, че до сряда ще стане ясно дали ще имат подкрепата на партиите, но ако я нямат - няма да вснасят проектокабинета си. 

""Имa тaĸъв нapoд" нямa дa внece пpoeĸтoĸaбинeтa cи зa глacyвaнe в Hapoднoтo cъбpaниe, aĸo "Дeмoĸpaтичнa Бългapия" и "Изпpaви ce. Myтpи вън!" (ИCMB) нe зaявят пoдĸpeпa зa нeгo пo вpeмe нa пpeдcтoящитe ĸoнcyлтaции пpи пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв", посочи той. 

Йорданов потвърди, че са имали неформална среща с Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" за организиране на междупартийна среща в Народното събрание.

Имам сериозни съмнения към част от състава на Служебното правителство, посочи още той и дори спомена, че има министри на ДПС, но не каза нищо конкретно и отказа да коментира повече изнесените си твърдения.

По въпроса с предложенията към трима служебни министри да влязат в проектокабинета на ИТН, Йорданов коментира, че Асен Василев е казал, че за него е най-важно „да се спрат мръсните пари“. Приоритетът бил приет от ИТН и на Василев било предложено място на вицепремиер, но той отказал.  След това пък и Петков, и Денков отказали.

„Нямахме проблем с Кирил Петков и Николай Денков – проблемът бе, че се държат по детски вариант, ако някой откаже – останалите не отиваме. Това е тяхно право, но това е истината“, посочи Йорданов.

По думите на Йорданов е добре кабинета на ИТН да бъде подкрепен, защото не е добре да се ходи на нови предсрочни избори. Той обаче изрази недоумение защо на предходните избори всички са казали, че ще подкрепят правителство на ИТН без дори представен кабинет, а сега с представени министри, всички още в изборната вечер са подчертали, че дават подкрепа само срещу условия.