Бях готова да се закълна далеч преди кампанията за номинациите, че Сергей Станишев сам ще се откаже от номинацията за листата, коментира зам.-председателят на ПГ на БСП Весела Лечева.

"Той може да бъде полезен и встрани от листата, само като президент на ПЕС и щеше да се издигне в очите на всички", настоя тя.

"Струва ми се странно, когато искаш да спечелиш, да убедиш българските граждани, да спечелиш тяхното доверие, да залагаш начело на листата човек, който е обременен от миналото с наслагани недоволство и недоверие. В крайна сметка дългото лидерство в партията и управлението на страната събра недоволството заради натрупани грешки поради други причини. Няма начин да не се изхабиш", категорична бе тя.

Вече е ясно! Елена Йончева е водачът на листата на БСП за евровотаТя е спечелила 95 гласа, а Сергей Станишев - 75, при тайно гласуване в националния съвет

Лечева уточни, че според част от депутатите на Столетницата – не може Сергей Станишев и Елена Йончева да бъдат заедно в листата за евроизборите.

"Може би някои се опитват да внушат, че ние ще предложим на българската общественост някакъв латино сериал, но може би и това даде повод на много от делегатите от конференцията да кажат своето твърдо убеждение дали Сергей или Елена да е в листите. Те казаха, че няма как двамата да бъдат заедно в една листа", обясни заместник-председателят на ПГ на БСП. 

Нинова: Дали Станишев ще е в листата, ще реши Националният съвет!"Търсиш ли оправдания за една загуба, можеш да намериш много обяснения"