В абсолютен фалш се превърна анонсираният дебат по БТВ като Битката за Пловдив. Тази годинa от националната телевизия този път бяха решили дебата да е в студиото, след като  последния на площада преди година се бе превърнал в цирк.

Дори и това обаче не успя обаче да превърне дебата в сблъсък на идеи. Голяма вина за това има и екипа на телевизията, който търсеше сензации не си бе написал домашното. Липсата на трима от фаворитите кметът Иван Тотев, Дани Каназирева и Здравко Димитров още повече обезсмисляше дебата.

В студиото бяха Славчо Атанасов от ПФ, Георги Гергов от БСП, Венцислав Каймаканов от ДПС, Павел Шопов от Атака и Георги Илчев – АБВ.

Централна тема на БТВ отново бе Столипиново, за сметка на други важни въпроси за развитието на града. Вместо обаче да дадат думата на кандидатите за тяхната визия за гетото. От телевизията излъчиха дълъг репортаж, а самия дебат продължи няколко минути и не всички взеха отношения по него. В 45-минутния дебат – близо 20 бяха отделени на циганското гето.

През цялото време на площада имаше и група партийни активисти, които задаваха удобни и искани въпроси на кандидатите за кмет.

Другата централна тема в дебата бе градският транспорт на Пловдив и мръсния въздух. Тук отново обаче кандидатите за кмет метнаха по едно изречение по темата, а всеки си говореше каквото иска.

Единственото послание на петимата бе, че ако станат кметове ще се намалят данъците, ще се привличат пари по европрограми и ще се търси сътрудничество с бизнеса. Нещо, което се вижда по всички разлепени плакати в града, а реален дебат нямаше.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg