Със слоган “Справедливост сега” тръгва БСП на евроизборите през май. Левицата представя слогана си, както и официално кандидатите си, на хепънинг в Южния парк.

След кървавия пленум отпреди седмица, днес червените залагат на празнично настроение. Лидерът на БСП Корнелия Нинова и Светлана Шаренкова се появиха с почти еднакви тоалети. Шоуто започна с музика, а на него се събраха Нинова и лидера на ПЕС Сергей Станишев.

След 10 часа заседание миналата неделя, листата на БСП за евровота вече е ясна. Тогава националният съвет сериозно размести листата, с която лидерът на БСП Корнелия Нинова влезе пред националния съвет. Така с място сред кандидатите се сдоби и Сергей Станишев.

Ето и пълната и окончателна листа на социалистите: 

1. Елена Йончева 
2. Петър Витанов
3. Цветелина Пенкова 
4. Иво Христов 
5. Сергей Станишев
6. Иван Кръстев 
7. Деница Златева 
8. Румен Гечев
9. Момчил Неков
10. Велизар Енчев 
11. Димитър Данчев 
12. Янаки Стоилов 
13. Тодор Стоилов
14. Валери Жаблянов 
15. Антон Кутев 
16. Мариела Модева
17. Емил Георгиев

Нинова вдигна ръце: Не отговарям за пренаредената листа на БСП!Соцлидерът с остри думи след като пленумът смени подредбата на кандидатите за евродепутати и сложи Станишен за №5

Два отвода от готовата листа: Кутев и Янаки Стоилов излязоха!Това, което националният съвет показа, е съпротива срещу едноличното налагане на воля, каза Станишев